Akelius Spar

Lista på Akelius olika sparkonton

  • 1,5 %1. Räntekonto 1,5 %
  • 3,5 % fast ränta2. Fast räntekonto 3 år 3.5 %

Om Akelius Spar

Sedan 35 år tillbaka har Akelius Spar erbjudit fördelaktiga sparkonton för räntesparande. Det kapital som lånas in till Akelius Spar används uteslutande till finansiering av expandering inom fastighetsbranschen. Akelius är idag en av de största privata hyresvärdarna, de äger omkring 50 000 lägenheter i Sverige, Tyskland, Canada, USA, Frankrike. 90 procent av alla Akelius lägenheter är belägna i mycket attraktiva områden vilket bidrar till stabila kassaflöden.

Akelius Spar Sparkonton

  • Räntekonto – Rörlig ränta. Utbetalning från kontot sker efter 3 dagar. Omfattas inte av insättningsgarantin.
  • Fasträntekonto – Fast ränta med 3 års bindningstid. Minsta insättning är 10 000 kr. Omfattas inte av insättningsgarantin.

När du sparar hos Akelius Spar så sker utbetalningen av räntan i slutet av varje kalenderår. Du får dina pengar till föranmält konto efter 3 dagar oavsett vilket av kontona du väljer. Maxbelopp för sparande är 50 000 kr och på fasträntekontot är minsta belopp för insättning 10 000 kr. Sparandet är inte avgiftsbelagt och du har även rätt till två uttag per år. Akelius sparkonton omfattas inte av den statliga insättningsgarantin, men den stabila ekonomin hos Akelius gör det tryggt för dig som sparare.

Kontaktinformation Akelius Spar

Akelius Spar AB
Box 7284
402 35 Göteborg

Telefon nr:0200-120 150
e-post: spar@akelius.se

Kommentera eller Fråga